Sandoris, kurio bendra vertė pinigais ir vertybiniais popieriais sudarys 17,8 mlrd. JAV dolerių, sukurs naują bendrovę "Mittal Steel" su buveine Roterdame. "Mittal Steel" metinė apyvarta sieks 30 mlrd. JAV dolerių, o gamyba - 57 mln. tonų. Naujoji bendrovė 14 šalių įdarbins 165 tūkst. žmonių.

L.Mittalas sakė, kad bendrovė, ketinanti listinguoti savo akcijas ir Niujorko vertybinių popierių biržoje, ir Amsterdamo biržoje "Euronext", bus tarptautinė.

"Šie sandoriai smarkiai pakeis pasaulio plieno pramonės vaizdą, - teigė L.Mittalas. - Susiliejimas leis "Mittal Steel" sustiprinti pozicijas svarbiose išsivysčiusiose šalyse, pavyzdžiui, Europoje ir Šiaurės Amerikoje, bei Azijos ir Afrikos valstybėse, kuriose yra numatomas didesnis už vidutinį plieno vartojimo prieaugis".

"Mittal Steel" tieks savo produkciją automobilių, įrengimų ir statybos sektoriams.

Nesenais duomenimis, L.Mittalas yra penktas tarp turtingiausių Didžiosios Britanijos gyventojų.

Konkurentai sveikino "Mittal Steel" steigimą, teigdami, jog sektoriui būtina konsoliduotis.

"Sveikiname šią žinią, kuri prisideda prie vis dar susiskaldžiusios plieno pramonės konsolidavimo, - sakė Europos plieno konsorciumo "Arcelor", kuris šiuo metu yra didžiausias pasaulyje plieno gamintojas, vadovas Guy'us Dolle'as. - Šis susiliejimas atitinka mūsų ilgalaikę sektoriaus viziją - tai, kad po 5-10 metų sektoriuje pirmaus 5-6 tarptautinės grupės, kurių kiekviena (kasmet) pagamins po 80-100 mln. tonų plieno".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją