"Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba pareiškia, kad spalio 25 dienos "Lietuvos ryto" priede "Būstas" išspausdintos informacijos apie Administracinio pastato "Akropolio" prekybos centre architektūrinį konkursą neskelbė", - teigiama pirmadienį išplatintame pareiškime.

Architektų nuomone, skelbimas atsirado "VP Market" iniciatyva.

Architektų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba yra išsakiusi neigiamą nuomonę dėl neteisėtų veiksmų, susijusių su savavališka "Akropolio" prekybos ir pramogų centro antrosios eilės statyba Vilniaus mieste.

"Ypač nerimą kelia tai, kad šie grubūs įstatymų pažeidimai vykdomi jau ilgą laiką, o Valstybinė statybos inspekcija iki šiol nesustabdo šios savavališkos statybos", - buvo rašoma Architektų sąjungos išplatintame pranešime spaudai.

Priestato statybos, priežiūrą atliekančioms institucijoms nustačius pažeidimų dėl ploto ir aukštingumo, buvo sustabdytos.

Pastačius naująjį priestatą, "Akropolis" taptų didžiausiu prekybos ir pramogų centru Baltijos šalyse.

"VP Market" akcininkai yra Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją