Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane 2001-2004 metams yra numatyta iki pirmojo ateinančių metų ketvirčio pabaigos parengti Loterijų įstatymo koncepciją, ir jeigu jai bus pritarta, Loterijų įstatymo projektą kartu su Investicijų įstatymo pataisomis, panaikinančiomis apribojimus užsienio investicijoms į loterijų verslą.

"Konkurencija, Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, taps neišvengiama. Mes ir šiuo metu pagal kontraktą dirbame su JAV korporacija "Gtech", kuri turi 90 proc. Europos ir 70 proc. pasaulio rinkos. Kadangi mes esame Europos ir Pasaulio loterijų asociacijų nariai, stebime šalių ginčus, kai stengiamasi apriboti užsieniečių veiklą savo šalyse, tačiau investuotojai laimi teismus, kadangi rinka yra atvira",- teigė Eltai "UAB "Olifėja" vadovas Antanas Muraška.

Pasak jo, Loterijų įstatymas, kurio apdulkėjęs projektas veikiausiai bus ištrauktas iš valdininkų stalčių, turi esminį trūkumą - jis parengtas, remiantis Anglijoje galiojančiu įstatymu. Tačiau Lietuva ir Anglija skiriasi gyventojų skaičiumi.

"Lietuvos rinkoje negali sutilpti penkios ar šešios bendrovės. Organizuojant "on line" loteriją, kokią organizuoja mūsų bendrovė, sunku rinkoje išsilaikyti kitai", - prognozuoja A.Muraška, kurio nuomone, konkurentų nėra daug. "Mes žinome visus loterijų technologijų tiekėjus ir su stipriausia korporacija dirbame. Dar yra "Siemens" kompanija, kuri pradėjo dirbti pakankamai plačiai, viena Prancūzijos bendrovė, kuri bandė įdiegti savo technologijas Lietuvoje ir turėjo pakankamai rimtų ketinimų.

Tiesą sakant, mes nesame išgąsdinti tokių kėslų",- sako A.Muraška. "Olifėja" turi 800 loterijų "Perlas" terminalų ir dar apie 100 tokių terminalų rezerve. Reklamai per metus bendrovė skiria ne mažiau kaip 4 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją