Anksčiausiai savo Naujųjų metų išvakares suplanavo baleto gerbėjai. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vyr. administratorius Audrius Kundrotas tvirtina, kad bilietų, kurie kainuoja iki 450 litų, neliko jau prieš kelis mėnesius.

„Prekybą pradėjome gegužės mėnesį, žmonės iš anksto planuoja tokius dalykus ir bilietai išpirkti jau prieš kelis mėnesius, turime pilną salę“, - skaičiuoja A. Kundrotas. LNOBT senuosius palydės apie 900 žiūrovų.

Bilietų platinimo įmonės „Bilietai LT” direktorė Aušra Mockaitė tvirtina, kad beveik nebėra bilietų ir į „Švyturio arenoje“ Klaipėdoje vyksiantį Lotynų Amerikos sportinių šokių pasaulio čempionų „Žuvėdros“ pasirodymą ir SEL koncertą Vilniuje.

„Sunku rasti geresnių bilietų ir į kitus renginius. Šiemet žmonės anksti pradėjo rūpintis kalėdiniais pirkiniais, labai jaučiasi pagyvėjimais rinkoje“, - kalba A. Mockaitė.

Kavinėse staliukai rezervuojami sparčiai

Kavinėse ir restoranuose nusprendę pasitikti 2012-uosius rūpintis staliukais pradėjo spalio mėnesį, lapkričio pradžioje, - tai kur kas anksčiau nei pernai. Lapkričio viduryje įvykusi banko „Snoras” nacionalizacija ir bankrotas bei pagarsėjusios kalbos apie artėjančią antrą krizės bangą rezervacijas pristabdė, tačiau DELFI kalbintų restoranų ir kavinių šeimininkai Naujųjų metų vakaro laukia nusiteikę labai optimistiškai ir sako turintys vos vieną kitą laisvą staliuką.

„Bernelių užeiga“ keturiuose restoranuose Kaune ir Vilniuje siūlo skirtingas naujųjų sutiktuvių temas. Restoranų rinkodaros vadovė Eglė Čekauskaitė tvirtina, kad šiemet lankytojai kur kas aktyvesni nei pernai ir bilietus išpirko gerokai anksčiau nei praėjusiais metais, kada didžiausias aktyvumas buvo tarpušvenčiu.

„Paprastai anksčiau tarpšventiniu metu sulaukdavome skambučių, o dabar žmonės iš anksčiau ieškojo vietų. „Snoro“ krizė labai pasijautė ir savaitę tyla buvo, kai pradėjo indėlius grąžinti, vėl atsigavo“, - sako E. Čekauskaitė. Vienam žmogui sutikti naujus metus „Bernelių užeigoje“ kainuoja nuo 100 iki 150 litų.

Sutikti Naujuosius metus už 149 litus siūlo ir sostinės centre įsikūręs baras „Juoda Raudona“, šimtą bilietų pardavęs per kelias savaites. Vadovas Marius Mateliūnas sako Naujųjų vakaro kainas kasmet keliantis maždaug po 20 litų.

„Žmonėms labai svarbi kaina. Geriau pigesnę muzikinę grupę samdyti ir daugiau ant stalo padėti“, - patirtimi dalijasi M. Mateliūnas ir džiaugiasi, kad laisvų vietų liko tik trečdalis. Tačiau ne visi restoranai skuba išnaudoti paskutinę metų naktį.

„Mes leidžiame savo darbuotojams pailsėti ir jie būna dėl to tik dėkingi. Santykinai uždarbis nėra toks didelis. Esame dirbę kelerius metus iš eilės, bet mūsų sritis – maitinimas. Turėjome daug užklausimų, bet ne visur pritaikytos erdvės muzikantams“, - svarstė restoranų grupės „Fortas“ marketingo vadovas Kęstutis Markevičius.

Kaimo turizmo sodybos populiaresnės Aukštaitijoje

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas Artūras Vainora tvirtina, kad per Naujuosius Vilniaus viešbučiai turėtų būti užimti, didžiausio svečių srauto laukiama iš Rusijos ir Baltarusijos.

„Panašiai kaip praėjusiais metais, tradiciškai turime daug turistų iš Rusijos, Baltarusijos. Vilniaus miestas bus beveik pilnas“, - sakė A. Vainora.

Kaimo turizmui per Naujuosius metus – pats darbymetis, nors ir ne toks sunkus, kaip prieš ketverius metus, kada laisvų sodybų nelikdavo jau vasarą. Spalį sukrutę pirmieji Naujųjų metų šventėjai užsisakė sodybas, tačiau paskutiniai metų mėnesiai naujais klientais nebuvo dosnūs.

„Paskutinės minutės skambučių beveik nėra“, - tvirtina Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas. Anot jo, kur kas labiau gali džiaugtis sodybų šeimininkai Aukštaitijoje – norint čia sutikti Naujuosius, reikėtų gerai paieškoti. Kur kas daugiau laisvesnių sodybų Žemaitijoje.

„Metai šiemet labai sunkiai prognozuojami. Ta panika dėl artėjančios antros krizės bangos ir „Snoro“ bankroto labai smarkiai paveikė mūsų sektoriaus užsakymus šiam šventiniam periodui“, - sako L. Žabaliūnas. Jis skaičiuoja, kad naujametės naktys – pačios brangiausios, už jas teks pakloti bent trečdaliu daugiau nei įprastą savaitgalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją