Anksčiau buvo kalbama, kad privatizavime dalyvaus korporacijos ir pačios "Petrobaltic" valdoma "Geonafta", pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Korporacijos prezidentas Rimandas Stonys sakė, kad dar šiemet Lenkijos valdžia patvirtins bendrovės, kuri jau įtraukta į privatizuojamų įmonių sąrašą, pardavimo modelį. "Petrobaltic" pernai gavo apie 100 mln. zlotų (95 mln. litų) pelno.

"Petrobaltic" valdo 42,7 proc. "Naftos gavybos", kuri yra "Geonaftos" pagrindinė šeimininkė, akcijų. "Petrobaltic" dalis "Geonaftoje" siekia 34,5 procento.

Susidomėjimą "Petrobaltic" privatizavimu yra pareiškusi Švedijos naftos bendrovė "Svenska Petroleum Exploration", kuri lygiomis dalimis su "Geonafta" Lietuvoje valdo "Genčių naftą".

R.Stonys užsiminė, kad "Geonafta", Rusijos bendrovė "LUKoil" ir "Petrobaltic" ketina sudaryti aljansą, kuris užsiimtų naftos paieškomis jūroje Lenkijos, Rusijos Kaliningrado srities ir Lietuvos teritorijose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją