„Kinijoje už 1,5 mln. dol. pirkome greito paruošimo makaronų įrangą ir pagal sutartį kinai ją turėjo sumontuoti. Planavome, kad lapkričio 1 d. naujoji linija veiks. Vizas jie gavo dviem savaitėms. Atvažiavo 5 žmonės, tačiau darbų atlikti nespėjo. Vieną kartą vizos buvo pratęstos, tačiau žmonės darbų atlikti vis tiek nespėjo ir turėjo išskristi“, – pasakoja Tautvydas Barštys, „KG group“ generalinis direktorius.

Anot jo, visa produkcija, kurią buvo planuota gaminti, jau užsakyta Skandinavijos prekybos tinklų „Coop“ ir „Axfood“.

Laimė, kad partneriai supratingi, pasak verslininko, dėl nesklandumų „šypsosi į ūsą“ ir neskaičiuoja baudų už sutarties nevykdymą. Planuojama, kad kinai Lietuvoje vėl pasirodys sausio pradžioje.

„Nežinau, kodėl kinams Lietuva taip sunkiai išduoda vizas. Dabar, kai reikia susitikti su partneriais iš Kinijos, mes važiuojame į Baltarusiją, nes į ten atskristi jiems paprasčiau”, - teigia T. Barštys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją