Trečiadienį taip padariusi didžiausią degalinių tinklą šalyje turinti bendrovė "LUKoil Baltija" savaitgalį skelbia akciją, kurios metu kai kuriose degalinėse benziną, dyzeliną ir dujas pardavinės pigiau.

Degalų kainas pirmadienį didino visi pardavėjai. Jie aiškino, kad brangsta pagrindinės tiekėjos vidaus rinkoje "Mažeikių naftos" produkcija, todėl kyla kainos ir mažmeniniame tinkle.

"Statoil Lietuva" atstovai Eltai neprognozavo artimiausiu metu degalų kainų mažėjimo mažmeninėje rinkoje.

Nuo penktadienio ryto "Lietuva Statoil" degalinėse 95 markės benzino litras kainuoja 2,82 lito, dyzelinas - 2,71 lito.

Reaguodama į pasaulines tendencijas, "Mažeikių nafta" mažmenininkams už parduodamą dyzeliną po vieną du centus už litrą prideda kas dvi trys dienos nuo rugsėjo 10-osios - tada šis kuras kainavo 2,16 lito, penktadienį parduoda po 2,39 lito už litrą, pirmadieniui nustatyta kaina - 2,40 lito. Šį mėnesį šis kuras jau pabrango 11 centų.

Rugsėjo 9-15 dienomis "Mažeikių naftos" parduodamo 95 markės benzino kaina laikėsi 2,28 lito už litrą, nuo tada iki šiol jo kaina padidėjo 14 centų ir penktadienį jau buvo 2,42 lito. Šį mėnesį 95 benzino kaina padidėjo 6 centais. Pirmadienį "Mažeikių nafta" pardavinės šį benziną po 2,43 lito už litrą.

Kai kuriose "LUKoil" degalinėse šį savaitgalį benzinui ir dyzelinui bus taikoma 12 centų nuolaida, o dujoms bus taikoma 10 centų nuolaida.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją