Prezidentas apie tai kalbėjo Latvijos televizijos laidoje „Labas rytas, Latvija“. Jo nuomone, žmonės be pagrindo patikėjo gandais ir pamiršo, kad „Swedbank“ – Švedijos bankas, kurio negalima lyginti su „Krajbanka“. „Visi bankai turi savininkus, tačiau visiems žinoma, kad Švedijos bankams stabilumo suteikia ne tik dideli kapitalai, bet ir nuo seno egzistuojantis tarptautinis pripažinimas“, – teigė A. Bėrzinis.

Prezidento nuomone, teisėsaugininkai turėtų padaryti išvadas, o jei melas buvo skleidžiamas sąmoningai, surasti kaltininkus. „Suprantu žmones. Po atsitikimo su „Krajbanka“ nereikia daug galvoti, norint sukelti žmonėms nerimą, ypač žiemos švenčių laikotarpiu“, – įsitikinęs Latvi jos prezidentas.

Primename, kad gruodžio 11 d., sekmadienį, žmonės ėmė masiškai atsiminėti pinigus iš „Swedbank“ sąskaitų, o pirmadienį vakare, nurimus panikai, klientai atsiėmė iš banko apie 33 mln. latų (163 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją