Degalų kainas pirmadienį didino ir kiti pardavėjai. Jie aiškino, kad brangsta pagrindinės tiekėjos vidaus rinkoje "Mažeikių naftos" produkcija, todėl kyla kainos ir mažmeniniame tinkle.

Šalies automatinių degalinių lyderės "Neste Lietuva" degalų kaina ketvirtadienį dar nepasikeitė, palyginti su pirmadieniu. Tačiau, kaip Eltą informavo "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Ringaudas Steikūnas, ir šios bendrovės degalinėse penktadienį benzinas bei dyzelinas brangs 3 centais.

"Statoil Lietuva" patvirtino, kad artimiausiu metu šios bendrovės degalinėse benzinas bei dyzelinas irgi gali brangti.

Reaguodama į pasaulines tendencijas, "Mažeikių nafta" mažmenininkams už parduodamą dyzeliną po vieną du centus už litrą prideda kas dvi trys dienos nuo rugsėjo 10-osios - tada šis kuras kainavo 2,16 lito, penktadienį bus parduodamas po 2,39 lito už litrą. Šį mėnesį šis kuras jau pabrango 11 centų.

Rugsėjo 9-15 dienomis "Mažeikių naftos" parduodamo 95 markės benzino kaina laikėsi 2,28 lito už litrą, nuo tada iki šiol jo kaina padidėjo 14 centų ir penktadienį jau bus 2,42 lito. Šį mėnesį 95 benzino kaina padidėjo 6 centais.

"LUKoil Baltija" degalinėse Vilniuje ketvirtadienį litras 95 benzino kainavo 2,78 lito, dyzelino - 2,66-2,67 lito.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją