Nekilnojamojo turto bendrovė "Hanner" į šį prekybos centrą investavo apie 35 mln. litų. "Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis tikisi, kad per dieną centre apsilankys apie 10 tūkst. pirkėjų. Apskaičiuota, jog ši pirmoji bendrovės investicija Kaune atsipirks per 7 metus. A. Avulio nuomone, prekybinio ploto kauniečiams užtenka, tačiau kokybiškų parduotuvių dar labai trūksta.

Ties Savanorių prospekto ir Kovo 11-osios gatvės sankryža įsikūrusio prekybos centro "Savas" bendras plotas siekia 13,5 tūkst. kv. m., iš jų 10,6 tūkst. kv. m. sudaro prekybos plotas. Šalia prekybos centro įrengta 400 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Pastatas buvo pradėtas statyti šių metų balandį, kompleksas užbaigtas per 162 dienas. Darbus atliko apie 90 rangovų ir tiekėjų. Beje, į aplinkos sutvarkymą bei infrastruktūrą investuota daugiau kaip 6 mln. litų.

Pastatą projektavusių architektų Virginijaus Juozaičio bei Valerijaus Starkovskio teigimu, šiame prekybos centre daug dėmesio buvo skiriama estetikai. Didelis pastato tūris žaismingai suskaidytas, viduje pro šviesos liukus lankytojus pasieks ir natūrali šviesa.

Prekybos centro pavadinimą šeimininkams pasufleravo šalia esančio Savanorių prospekto pavadinimo pirmos keturios raidės. Kita vertus, jis stengsis išpildyti žodžio "Savas" prasmę.

Anot A. Avulio, "Savas" įtiks ir mažesnes pajamas gaunantiems, ir pasiturintiems kauniečiams. Jame įsikūrė pirmosios Kaune "Re-served", "Zazza", "Radical life style" ir "Gija" parduotuvės bei knygynas "Vaga". Centre taip pat veiks kauniečiams jau pažįstamos parduotuvės "Vero Moda", "Lelija", "Danija", "Megasport", "Buddelei", "A&G", "Drogas" ir kitos. Greta veiks kavinė, ledainė bei Kaune debiutuojanti picerija "Čili pica".

Vaikų lauks žaidimų kambarys, kauniečių patogumui centre veiks drabužių ir galanterijos taisykla, fotosalonas bei soliariumas.

"Hanner" bendrovė įsikūrė 1995 metais. Pernai ji įgyvendino nekilnojamojo turo projektų, kurių rinkos vertė siekia 260 mln. litų. Šių metų pradžioje "Hanner" atidarė "Europos" prekybos centrą bei "Europos" verslo centrą su 7 aukštų automobilių stovėjimo aikštele Vilniuje. Be to, bendrovė įsteigė antrinę įmonę Ukrainoje.

Pasak A. Avulio, "Hanner" yra gavusi pasiūlymų investuoti Kaune ir į gyvenamąją statybą bei kitus projektus. Bendrovė jau yra įsigijusi du sklypus gyvenamiems namams sostinėje, o kitais metais prekybos centras bus statomas Klaipėdoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją