"Šis sandoris mums reikšmingas ne tik dėl įspūdingos jo sumos, bet ir dėl atsiveriančių bendrų projektų perspektyvų su Rusijos pramonės gigantu", - sakė Vilniaus banko Verslo klientų ir finansų institucijų departamento direktorius Audrius Žiugžda.

Bankų suteikto ilgalaikio kredito lėšomis bus refinansuojamas "Gazprom" Kauno termofikacijos elektrinei anksčiau suteiktas trumpalaikis kreditas. Už jo lėšas įmonė iš centralizuotu šilumos tiekimu užsiimančios "Kauno energijos" įsigijo Kauno elektrinę.

"Gazprom", importo bendrovės "Dujotekana" bei JAV įmonės "Clement Power Venture" konsorciumas pernai kovo pabaigoje pasirašė sutartį dėl Kauno elektrinės įsigijimo už 116,5 mln. litų. Gazprom" šiuo metu priklauso 99 proc. Kauno termofikacijos elektrinės akcijų.

"Kauno energija" teigia už Kauno elektrinės eksploatavimo paslaugas nuo 2003 metų gegužės iki gruodžio pabaigos uždirbusi daugiau kaip 18 mln. litų pelno. Nuo šių metų pradžios ši sutartis yra nutraukta.

Šiemet 188,5 mln. litų pajamas planuojanti "Kauno energija" iš Kauno termofikacinės elektrinės perka šilumos energiją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją