"Kitron" netrukus taps garsios JAV įmonės "General Electrics Healthcare", gaminančios medicinos įrangą, tiekėja, antradienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Pasak "Kitron" generaline direktorė Almante Medžiaušienės, kol kas sunku prognozuoti, kokio dydžio bus su JAV rinka susijęs gamybos šuolis, tačiau akivaizdu, kad kitąmet gamyba dėl to padidės.

Kol kas medicinos įrangai skirta produkcija sudaro mažesnę "Kitron" apyvartos dalį, didesnę dalį sudaro skirtoji pramonės įrengimams. Bet su medicinos įranga susijusios produkcijos gamyba didėja sparčiau.

"Šių metų 8 mėnesių apyvarta viršijo 38 mln. litų ir yra beveik tokia pati kaip per visus praėjusius metus. Gamyba plečiasi ne tik dėl to, kad daugėja Norvegijos koncerno "Kitron ASA" užsakymų. Maždaug 40 proc. naujų klientų randame patys", - sakė A.Medžiaušienė.

Iki šiol "Kitron" Lietuvos rinkai gamino labai nedaug produkcijos. Neseniai pasirašyta sutartis su Vilniaus įmone "Medelkom" - tikimasdi, kad ateityje šios įmonės užsakymai ateityje sudarys keletą procentų "Kitron" apyvartos.

"Medelkom" gamina medicinos ultragarso aparatūrą, 99 proc. produkcijos ši lietuviško kapitalo įmonė eksportuoja į 52 pasaulio šalis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją