Rugsėjo 24-ąją "Mažeikių nafta" 95 benzino kainą sumažino 2,17 lito už toną (4 centais už litrą), dyzelinių degalų - 1,72 lito (1 centu už litrą). Ketvirtadienį 95 benzinas atpigo dar 2,12 lito už toną, dyzeliniai degalai - 1,69 lito.D

Automatinėse degalinėse naftos produktus parduodančios bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Audrius Miežys sakė, kad degalų kainos turėtų mažėti tik kitą savaitę, rašo "Lietuvos rytas".

Kaip sakė degalais prekiaujančios bendrovės "Ventus nafta" direktorius Sergejus Tugušis, naftos produktų pardavėjai dar tebeprekiauja brangiai įsigytais likučiais, todėl degalų kainos degalinėse negali šokinėti kasdien kaip biržose.

Jo nuomone, degalai turėtų atpigti tik kitos savaitės antroje pusėje, tačiau jų kainos gali ir nesikeisti, nes ketvirtadienį tarptautinėse rinkose naftos produktų kainos vėl ėmė kilti.

Tiek A.Miežys, tiek S.Tugušis neatmetė galimybės, kad kiti naftos produktų pardavėjai jau pardavė brangiau pirktų degalų atsargas ir gali sumažinti kainas dar šią savaitę. Tokiu atveju kainos sumažėtų visose šalies degalinėse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją