Septyniuose šalies regionuose vykdomiems vandentvarkos projektams iš ISPA programos bei Sanglaudos fondo finansavimą gavo 45 Lietuvos savivaldybės.

Pirmasis vandentvarkos projektų etapas turi būti baigtas šįmet. Tačiau iki termino pabaigos likus vos pusantro mėnesio tikslą yra pasiekusios vos 7 savivaldybės – Kauno, Jurbarko, Druskininkų, Plungės, Raseinių, Kalvarijos ir Skuodo.

Likusioms iki planuoto naujų vartotojų skaičiaus trūksta net po kelis tūkstančius gyventojų.

APVA vandenų projektų skyriaus vedėjas Edmundas Bogavičius sakė, kad įgyvendinti projektus savivaldybės dar gali iki kitų metų birželio, kai EK bus teikiamos galutinės ataskaitos.

Savivaldybes APVA skuba raminti teigdama, kad EK taikyti finansinių sankcijų neskubės. Bet kol savivaldybės neįgyvendino užsibrėžtų tikslų, Lietuva iš Briuselio negali atgauti 10 proc. galutinio projekto finansavimo. Tai sudaro per 100 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją