Dėl projekto "Prevencija nemokiems klientams" penktadienį Vilniuje ketina tartis įmonių "Mažeikių nafta", "Lietuva Statoil", "Neste Lietuva", "Pakrijas", "Shell Lietuva", "UOTAS-Ventus-nafta", "Hydro Texaco", "Lukoil Baltija Servisas" atstovai, teigiama ryšių su visuomene agentūros "DDB & Co. Katkevičius" išplatintame pranešime.

Iki šiol kovodamos su nemokių klientų problema vien os naftos bendrovės naudojasi skolų išieškojimo įmonių paslaugomis, kitos draudžiasi kreditų draudimo bendrovėse. Tačiau patirtis rodo, jog pačios nafta prekiaujančios bendrovės apie nemokius klientus turi daug naudingos informacijos, kuria iki šiol tarpusavyje nesikeisdavo.

Joms būtų pravartu keistis informacija apie bendroves skolininkes, kurios dažniausiai veikia pagal vieną scenarijų. Iš pradžių jos, motyvuodamos savo garsiu vardu ir įmonės stambumu, įgyja pasitikėjimą vienoje naftos bendrovėje, ten įsiskolina, palieka bendrovę ir stengiasi pirkti kurą dideliais kiekiais kitose bendrovėse.

Naujos pasirinktos naftos bendrovės, tikėdamos stambaus kliento garsiu vardu ir nežinodamos apie ankstesnius įsiskolinimus, neretai sutinka aptarnauti bendroves skolininkes. Dažniausiai naftos bendrovių skolininkėmis tampa stambios transporto įmonės, lizingo būdu įsigijusios pernelyg daug automobilių, vilkikų bei kitų transporto priemonių ir nesugebančios jų pelningai panaudoti.

"Nors turizmas Lietuvoje ir populiarus, tačiau naftos versle jis nepriimtinas. Taigi buvo nuspręsta, kad reikia užkirsti kelią tokioms kompanijoms keliauninkėms, kurios daro žalą ne tik naftos kompanijoms, bet ir kitiems verslo partneriams", - teigė nafta ir jos produktais prekiaujančių bendrovių susitikimo iniciatorės "Lietuva Statoil" Kortelių platinimo skyriaus vadovas Aidas Berškys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją