Iki šiol tik draudimo įmonėje "Lindra" draudžiantis turtą nuo gaisrų, audrų, potvynių ir kitų stichinių nelaimių, kartu galima apsidrausti ir nuo žemės drebėjimo padarinių.

Bendrovės „Lietuvos draudimas“ atstovė Žana Jakevičienė sako, kad antradienio įvykiai duoda pagrindo svarstyti galimybę siūlyti gyventojams draustis nuo žemės drebėjimų.

Lietuvą netikėtai sudrebinus požeminiams smūgiams tik kelios šalies įmonės jautėsi saugios - nuo žemės drebėjimo yra apsidraudusios "Mažeikių nafta", "Snaigės" gamykla Kaliningrade, "Dvarčionių keramika" ir pora kitų bendrovių. Tuo metu, kai vyko žemės drebėjimai, "Snaigės" generalinis direktorius Giedrius Barysas buvo Kaliningrado gamykloje.

"Tuo metu vyko susitikimas su vokiečiais, drebėjo tikrai stipriai, todėl perėjome į gamybines patalpas, sunerimę buvom. Laikinai buvo sustabdyta gamyba, - teigė jis dienraščiui "Verslo žinios".

Didžiausią Lietuvoje mažmeninės prekybos tinklą valdančios įmonės "VP Market" teigimu, bendrovė draudžiasi nuo visų rizikų, tačiau ne nuo žemės drebėjimų.

"Po šių įvykių ketiname apsidrausti ir nuo tokios rizikos", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė bendrovės atstovė.

Nuo visų įmanomų rizikų, taip pat ir žemės drebėjimo, "Dvarčionių keramika" draustis 2001-aisiais. Labiau susirūpinti draudimu bendrovę privertė 2000 metų vasarą užklupusi stichinė nelaimė - įmonės sandėlius užgriuvo šlaito nuošliauža.

Draudimo brokerio "Aon Lietuva" teigimu, nuo visų rizikų apdraustas "Mažeikių naftos" turtas, esantis sausumoje, nes tarp nedraudiminių įvykių nėra išimties žemės drebėjimams.

Įmonės "Balto Link" generalinis direktorius Robertas Šaltis teigė, kad nuo žemės drebėjimų yra apsidraudusi ir naftos gavybos bendrovės "Minijos nafta", "Bitė GSM".

Draudimo verslo atstovai teigia, kad po Lietuvą sudrebinusių požeminių smūgių sulaukė klientų domėjimosi, kaip būtų galima apsidrausti nuo tokių reiškinių žalos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją