Mieste yra 652 butų savininkų bendrijos. Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus duomenimis, iki rugsėjo 20 dienos iš jų tik 324 buvo pasirengusios šildymo sezonui. Pagrindinė šilumos tiekėja akcinė bendrovė "Kauno energija" šilumą tiekia ir 876 privatiems namams. Iš jų tik 53 jau pasiruošę žiemai.

Iš 165 švietimo įstaigų šildymo sezonui buvo parengtos 102, iš 37 gydymo įstaigų - pasirengusios 24. Mieste yra 78 aukštesniosios ir specialiosios mokyklos, iš jų 48 jau pasiruošusios šildymui.

"Kauno energijos" technikos direktorius Romualdas Bložė dar kartą primena, jog objekto savininkas arba jo įgaliota įmonė prieš šildymo sezono pradžią turi pateikti nurodytų darbų atlikimą patvirtinančius dokumentus ir gauti parengties pasą. Neturint objekto šilumos įrenginių parengties paso, be tiekėjo leidimo vartoti šilumą draudžiama, įspėja R. Bložė.

Oficialaus šildymo sezono pradžią Kaune skelbia miesto meras, pernai mieste tai buvo spalio viduryje. Pradėti šildymo sezoną rekomenduojama tada, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė kaip 10 laipsnių šilumos.

Šilumos ūkio įstatymas numato, jog šilumos vartotojai turi teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos, išskyrus savivaldybių nustatytas įstaigas, kurioms šildymo sezono pradžia ir pabaiga nustatoma savivaldybių sprendimais. ELTA primena, jog šildymo sezono laikotarpiu butai ir kitos patalpos daugiabučiame name privalo būti šildomi, jeigu to reikalauja bent vienas trečdalis to namo butų savininkų, neturinčių įsiskolinimų šilumos tiekėjui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją