„Eurotravel LT“ vadovė Inga Stankevičienė DELFI pripažino, kad kauniečiai bilietus pirko labai nepalankiu įmonei metu, tačiau nesutinka, kad kelionę pardavė, kai negalėjo to daryti.

Nuo agentūros nukentėjusiai porai atstovaujanti advokatų kontoros „AAA Baltic Service Company“ advokatė ir partnerė Giedrė Domkutė DELFI pasakojo, kad spalio pradžioje jos klientai sulaukė patrauklaus pasiūlymo už 2270 Lt kiekvienam dešimt dienų paplaukioti kruizu po Viduržemio jūrą.

Į šią kainą įėjo lėktuvo bilietai Vilnius-Roma, dvi nakvynės Italijos sostinėje ir pats kruizas.

Skrydis iš Vilniaus buvo numatytas spalio 20 d., tačiau iki paskutinės dienos vakaro iš agentūros būsimieji turistai nesulaukė bilietų.

„Spalio 19 d. vakare po eilinių reikalavimų jie elektroniniu paštu gauna bilietus, tačiau negali jų atsispausdinti, nes parašyta, kad užsakymas panaikintas. Direktorė vėl atsiunčia naujus bilietus, jų vėl nepavyksta atsispausdinti. Galiausiai pasakoma, kad bilietus išskridimo dieną jie galės pasiimti oro uoste iš bendrovės „Litcargus“. Klientai atvyksta į Vilnių likus dviem valandoms iki skrydžio ir iš direktorės gauna žinutę, kad įvyko kažkoks nesusipratimas – lėktuvo bilietų nėra, susimokėkite patys ir skriskite. Bandymai susisiekti su ja buvo beviltiški“, – pasakojo advokatė.

Nusivylę kauniečiai taip niekur ir neišskrenda, o oro uoste sutinka dar vieną porą, patekusią į tokią pačią bėdą.

„Iš „Litcargus“ darbuotojų jie supranta, kad ir Kauno oro uoste yra tokių keliautojų“, – teigė G. Domkutė.

Sugrįžę namo sutuoktiniai išsiaiškino, kad jų vardu apskritai nebuvo rezervuoti bilietai, o kruizą pardavinėjanti įmonė informavo, kad rezervacija buvo padaryta, tačiau neapmokėjus atšaukta.

Giedrė Domkutė
Pasak advokatės, patikrinus VTD puslapyje, paaiškėjo, kad šiai bendrovei licencija sustabdyta rugsėjo 22 d., o panaikinta spalio 19 d.

„Taigi paaiškėjo, kad kelionę jie nusipirko jau tuo metu, kai buvo sustabdyta licencija. Kiek man pavyko išklausti Turizmo departamente, paaiškėjo, kad licencija buvo sustabdyta todėl, jog agentūra elgėsi nesąžiningai ir žmonės neišvykdavo į keliones. Šiuo metu vėl kažkas yra įsigijęs kelionę ir pateikęs skundą“, – teigė ji.

Pasak advokatės, problema, kad į internetą įvedus agentūros pavadinimą, nėra jokios informacijos apie licencijos sustabdymą, norint tai sužinoti reikia specialiai eiti į VTD puslapį. Jos klientai tvirtino internete jokių kitų neigiamų atsiliepimų apie bendrovę neradę.

Nukentėję kauniečiai kreipėsi į agentūrą, kad ši grąžintų beveik 4700 Lt, tačiau pinigų neatgavo. G. Anot G. Domkutės, šiuo metu rengiami dokumentai teismui, kurio bus prašoma priteisti sumokėtus pinigus ir neturtinę žalą, dėl kurios dydžio dar nėra apsispręsta.

Pirko nepalankiu metu

Ketverius metus Kaune veikiančios kelionių agentūros „Eurotravel LT“ vadovė I. Stankevičienė DELFI sakė, kad ši pora kruizą pirko nepalankiu įmonei metu, kai Mokesčių inspekcija buvo užšaldžiusi sąskaitoje esančias lėšas.

„Tai nulėmė, kad įmonėje buvo sunki situacija. Kai iš klientų gavome pinigėlius, turėjome šiokių tokių problemų su Mokesčių inspekcija, nes dėl neteisingai pateiktų deklaracijų buvo užšaldytos įmonės lėšos ir negalėjome atsiskaityti su partneriais“, – komentavo ji.

Agentūros vadovės teigimu, nukentėję ir yra tik tie du žmonės, kurie kreipėsi į advokatę. Visiems kitiems esą pinigai grąžinti nė neprasidėjus kelionei.

Pasiteiravus, kodėl kelionė buvo parduodama jau po to, kai sustabdyta licencija, pašnekovė atsakė: „Turizmo departamentas mus įpareigojo įvykdyti visus jau pradėtus įsipareigojimus, bet neleido pradėti naujų. Taigi ten, kur buvo pradėtos rezervacijos ir darytos įmokos, mes tikrai priėmėme pinigus ir tikėjomės, kad situacija netaps kokia yra dabar. Viskas susidėliojo taip, kaip neturėjo susidėlioti. Dabar mes licencijos nebeturime, veiklos nebevykdome ir stengiamės atsiskaityti su visais, kam esame skolingi, kad iš situacijos išeitume gražiuoju“.

Pasak I. Stankevičienės, į sunkią finansinę situaciją įmonė pateko kritus pardavimams, o anksčiau esą neturėjo nė vieno blogo atsiliepimo.

Kreipėsi į policiją

Turizmo departamentas DELFI tvirtino, kad „Eurotravel LT“ pažymėjimas sustabdytas, nes bendrovė nevykdė įsipareigojimų pagal sutartis, pažeidinėjo teisės aktus. Po pažymėjimo sustabdymo VTD nustatė terminą pažeidimams pašalinti, tačiau to nepadarius licencija buvo panaikinta.

Tačiau paaiškėjo, kad ir po šio sprendimo „Eurotravel LT“ siūlė paslaugas, todėl VTD antradienį kreipėsi į Kauno apskrities policijos komisariatą, kad šis imtųsi veiksmų.

„Informaciją apie „Eurotravel LT“ įsipareigojimų nevykdymą VTD gavo iš šios bendrovės partnerių – agentūrų, tarpininkavusių parduodant turizmo paslaugas. Turimais duomenimis, kai kuriais atvejais „Eurotravel LT“, nesuteikusi paslaugų, grąžino sumokėtų pinigų sumas į agentūrų arba turistų sąskaitas“, – rašoma departamento atsakyme.

Gyventojų skundų dėl šios bendrovės veiklos VTD nėra gavęs.

Departamento duomenimis, per pastaruosius metus buvo 1-2 atvejai, kai kelionių organizatoriai nustojo vykdyti veiklą dėl bankroto, nemokumo ar kitų priežasčių. Turistams, negavusiems organizuotų turistinių kelionių paslaugų pagal pasirašytas turizmo paslaugų teikimo sutartis, nuostoliai buvo kompensuojami panaudojant kelionių organizatorių draudimo lėšas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją