Rugsėjo 24-ąją "Mažeikių nafta" 95 benzino kainą sumažino 2,17 lito už toną (4 centais už litrą), dyzelinių degalų - 1,72 lito (1 centu už litrą). Šiandien 95 benzinas atpigo dar 2,12 lito už toną, dyzeliniai degalai - 1,69 lito.

Automatinėse degalinėse naftos produktus parduodančios bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Audrius Miežys sakė, kad degalų kainos turėtų mažėti tik kitą savaitę.

Jis neslėpė, kad bendrovė po tragiškų įvykių JAV, kai buvo visai neaišku, į kurią pusę judės naftos produktų kainos, sukaupė brangių atsargų, kurios dar neparduotos.

Kaip sakė degalais prekiaujančios bendrovės "Ventus nafta" direktorius Sergejus Tugušis, naftos produktų pardavėjai dar tebeprekiauja brangiai įsigytais likučiais, todėl degalų kainos degalinėse negali šokinėti kasdien kaip biržose.

Jo nuomone, degalai turėtų atpigti tik kitos savaitės antroje pusėje, tačiau jų kainos gali ir nesikeisti, nes vakar tarptautinėse rinkose naftos produktų kainos vėl ėmė kilti. Kol neaišku, kokios bus tolesnės tendencijos, degalinių šeimininkai, turėdami neparduotų brangių degalų, nemažina jų kainų.

S.Tugušis teigė, kad brangimas iškart po tragiškų įvykių JAV brendo pusantro mėnesio, nes per tą laiką didmeninės kainos pakilo 15 centų už litrą, o degalinėse - tik 5.

"Neste Lietuva" atstovas A.Miežys sakė, kad po Jungtines Valstijas sudrebinusių įvykių Lietuvoje didėjusios degalų kainos buvo ir sutapimas, ir būtinybė: "Visą rugpjūtį pasaulinės kainos iš lėto didėjo, o mūsų mažmeninėje rinkoje nebuvo jokių pokyčių".

Tiek A.Miežys, tiek S.Tugušis neatmetė galimybės, kad kiti naftos produktų pardavėjai jau pardavė brangiau pirktų degalų atsargas ir gali sumažinti kainas dar šią savaitę. Tokiu atveju kainos sumažėtų visose šalies degalinėse.