Kalbama apie susitarimą dėl krovinių kontrolės Abchazijos ir Pietų Osetijos pasienyje. Būtent Rusijos prekybos ryšiai su šiomis respublikomis, kurias Gruzija pripažįsta savo teritorijos dalimi, buvo pagrindine kliūtimi derybose tarp šalių.

Šalys sutarė samdyti nepriklausomas audito kompanijas, kurios atliks duomenų apie prekybą auditą. Šią informaciją Rusija ir Gruzija perduos į integruotą PPO duomenų bazę.

"Mes patenkinti tuo, kad Gruzija palaikė projektą ir kad susitarimas pagaliau pasiektas", - M. Medvedkovo žodžius cituoja ITAR-TASS.

Spalio 27 dieną paaiškėjo, kad Tbilisis nusiuntė Rusijai galutinį sutarties dėl PPO projektą. Baigiamasis darbo grupės, atsakingos už Rusijos prisijungimą prie PPO, posėdis numatytas lapkričio 10-11 dienomis. Rusijos prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Arkadijus Dvorkovičius išsakė viltį, kad galutinis sprendimas dėl Rusijos įstojimo į PPO bus priimtas per PPO ministrų susitikimą gruodžio 15 dieną.

Rusija jau 18 metų siekia narystės PPO, kuri šiuo metu vienija 153 valstybes. Kiekviena šalis narė turi veto teisę, kai nauja valstybė siekia narystės. Po karo Pietų Osetijoje 2008 metais PPO narė Gruzija atsisakė derybų su Rusija dėl pastarosios prisijungimo prie organizacijos. Dvišalės derybos buvo atnaujintos tik 2011 m. kovą tarpininkaujat Šveicarijai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją