"Kolegijos vertinimu, nurodyti atsakovo argumentai nepagrindžia, kad apeliacinės instancijos teisėjų kolegija, priimdama rugsėjo 1 dienos nutartį, klaidingai aiškino ir taikė materialinės teisės normas", - spalio 28 dieną nutarė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, kurio nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Šis teismas rugsėjo pradžioje nusprendė, kad buvęs Darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis iš pareigų atleistas nepagrįstai. Galutinę ir neskundžiamą nutartį priėmęs LVAT taip pat konstatavo, kad tuometis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys nepagrįstai skyrė V.Šlekaičiui tarnybinę nuobaudą - papeikimą.

Nuo 1992 metų Darbo biržai vadovavęs V. Šlekaitis buvo atleistas 2009-ųjų kovą R.Dagio įsakymu. Dokumente teigiama, jog direktorius nerūpestingai ir aplaidžiai atliko savo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, neužtikrino, kad būtų laikomasi įstatymų.

Prieš tai V.Šlekaičiui buvo skirtos kelios tarnybinės nuobaudos. Pirmas papeikimas už tai, kad neužtikrino, jog lėšos iš Užimtumo fondo būtų naudojamos pagal paskirtį. Po poros savaičių R.Dagys skyrė V.Šlekaičiui dar vieną tarnybinę nuobaudą - griežtą papeikimą už tai, kad įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamą projektą buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas ir dėl to Darbo biržai sumažinta Bendrijos struktūrinė parama.

Šių metų birželį Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Darbo biržos direktoriaus V.Šlekaičio veiklos. Jį tęsti pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai. Dabartinė Darbo biržos vadovybė skaičiuoja, kad V. Šlekaitis galėjo padaryti apie 1,6 mln. litų žalos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją