"Dabar vyksta paruošiamasis darbas - rengiami projektai ir dokumentai, finansavimo paieška", - Eltai sakė bendrovės "Vakarų medienos grupė" (VMG) generalinis direktorius Nerijus Tilindis.

Pasak jo, šiame projekte dalyvaus investicijų bendrovės "Invalda" valdomi "Vilniaus baldai", Baltijos baldų grupė, jungianti penkis baldų gamintojus - su šiais partneriais jau pasirašyti ketinimų protokolai. Be to, tikimasi į šį projektą pritraukti ir Kauno koncerną SBA, kuriam priklauso penkios baldų įmonės.

Naujos linijos pajėgumai fabrike siektų apie 300-350 tūkst. kubinių metrų per metus, o esant poreikiui gamybą būtų galima padidinti dar apie 100-150 tūkst. kubinių metrų produkcijos. Senosios linijos "Girių bizone" planuojama taip pat neuždaryti.

Į fabriko statybą numatoma pritraukti ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas, o jei reikės, ir kitus investuotojus. Baldų plokščių gamybos fabrike dirbtų apie 100-150 žmonių.

"Lietuvos baldų pramonė jaus baldų plokštės trūkumą, nes didžioji dalis šalies baldų pramonės orientuota darbui su "Ikea", o ši mato vis didėjančias perspektyvas", - kalbėjo N. Tilindis.

Šiuo metu Lietuvoje yra du VMG priklausantys baldų plokščių gamybos fabrikai - "Girių bizone" bei "Klaipėdos medienoje", kurių gamybos pajėgumai siekia atitinkamai apie 140 tūkst. ir 120 tūkst. kubinių metrų per metus.

"Klaipėdos medienos" teritorijoje nuo pernai veikia baldų fabrikas, visą produkciją tiekiantis Švedijos baldų ir interjero reikmenų prekybos koncernui "Ikea". Šių metų gruodį "Girių bizone" pradės veikti naujas korpusinių baldų fabrikas, kurio didžiąją dalį produkcijos taip pat nupirks Švedijos koncernas. Kazlų Rūdoje pradėsiantis veikti baldų fabrikas sunaudos didžiąją dalį plokštės, kurią dabar "Girių bizonas" parduoda šalies baldų gamintojams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją