Europos lyderiai, vadovaujami Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy, pareikalavo iš S. Berluskonio pateikti konkrečius planus dėl ekonomikos augimo spartinimo ir didžiulės šalies skolos mažinimo per trečiadienį vyksiantį viršūnių susitikimą Briuselyje.

Ir vis dėlto pirmadienį per Italijos vyriausybės posėdį nebuvo pritarta nė vienam siūlomam planui, nes S. Berluskonio šalininkai iš Šiaurės Lygos vėl atsisakė palaikyti siūlymą ilginti pensinį amžių iki 67-erių metų.

Antradienį koalicijos lyderiai dalyvavo keliuose susitikimuose Romoje. Per juos transporto ir infrastruktūros ministras Altero Matteoli pranešė, kad šalies vyriausybei gresia subyrėjimas, nes neprieinama vieningos nuomonės dėl pensinės reformos.

Pastaruoju metu pagausėjo gandų, esą vyriausybei gresia subyrėjimas anksčiau, nei baigsis S. Berluskonio valdymo kadencija 2013 metais.

Italijoje skolų krizė įsismarkavo, nes investuotojai abejoja dėl vyriausybės sugebėjimo kontroliuoti šalies įsiskolinimą, siekiantį 1,8 trln. eurų.

S. Berlusconi ūmiai sureagavo į Prancūzijos ir Vokietijos reikalavimus, savo pareiškime pažymėdamas, kad jokia Europos šalis neturi teisės mokyti savo kolegų.

Italijos finansų ministras Giulio Tremonti pažadėjo parengti reformų programą, į kurią būtų įtraukti tokie punktai, kaip kova su korupcija, valstybės pajamų didinimas per privatizaciją ir naują turto mokestį.

Reformų programos, galinčios pagyvinti sustingusią šalies ekonomiką, patvirtinimas ne kartą buvo atidedamas dėl nuomonių skirtumų vyriausybėje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją