Bendrovė tradicinėje "Pret-a- Porte Paris" parodoje, vykusioje rugsėjo 3-6 dienomis, dalyvavo jau trečią kartą ir buvo vienintelė iš Lietuvos įmonių.

"Paryžiuje pristatėme 2005 metų pavasario-vasaros kolekciją, kurioje yra daugiau nei 200 modelių. Sulaukėme didelio pasisekimo - gavome užsakymų iš Londono, Italijos, Prancūzijos, Norvegijos ir net Kolumbijos pirkėjų. Jau suderėta dėl daugiau nei 0,5 mln. vertės užsakymų, tačiau jų apimtis gali augti iki 1 mln. litų", - Eltai sakė "Rožės" vyriausioji rinkodaros ir pardavimų vadybininkė Kristina Baltaduonienė.

Rugsėjo pabaigoje "Rožė" planuoja atidaryti ir pirmąjį savo saloną Kijeve - tai bus antroji įmonės firminė parduotuvė Ukrainoje. Šiuo metu viena veikia Donecke.

"Kitąmet planuojame toliau plėsti prekybos tinklą užsienyje - atidaryti pirmąjį saloną Rygoje", - sakė "Rožės" generalinė direktorė Nadežda Filipova.

Bendrovės apyvarta iš pagrindinės veiklos per pirmąjį šių metų pusmetį išaugo 18 proc. iki 3,677 mln. litų. Pernai sausį-birželį bendrovė pardavė produkcijos už 3,115 mln. litų. Palyginti su praėjusių metų pusmečiu, šiemet įmonės eksportas su savo prekės ženklo siuviniais išaugo 40 proc. Į Vakarų rinkas "Rožė" eksportuoja apie 90 proc. produkcijos.

Šiemet "Rožė" planuoja parduoti gaminių maždaug už 8 mln. litų ir uždirbti apie 1 mln. litų grynojo pelno. 2003 metais bendrovė gavo 11 mln. litų pajamų ir uždirbo daugiau nei 3 mln. litų pelno, tačiau rezultatus pernai lėmė ir nekilnojamojo turto veikla.

Siuvimo įmonę valdo du stambūs akcininkai - generalinė direktorė Nadežda Filipova ir įmonė "Gelfoja".

Šiuo metu "Rožėje" dirba apie 190 žmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją