Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ teigė, kad socialiniams partneriams pateiktas siūlymų sąrašas esantis dar ilgesnis.

Laidoje R. Skyrienė teigė, kad kai kuriuos pasiūlymus mato antrą kartą gyvenime. Investuotojų atstovė teigė, kad „neatpažįsta pataisų” ir spėjo, kad pasiūlymą dėl 78 val. darbo savaitės galbūt pateikė pramonininkų atstovai.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas atkreipė dėmesį, kad jei darbdaviai sakosi darbuotoją laikantys savo socialiniu partneriu, kodėl tokiais siūlymais jie siekia bloginti jo ir gerinti verslo padėtį. Jo manymu, darbdaviai, pasisakantys už ilgesnę darbo savaitę, siekia sutaupyti viršvalandžių sąskaita.

Artūras Černiauskas
„Aš suprantu Investuotojų forumą, kodėl jis tai (ilginti darbo savaitę. – red.) siūlo, nes įsijungia viršvalandžių skaičiavimas. Jeigu žmogus per dieną dirba 8 valandas ir jis dirba daugiau, tai turi būti skaičiuojama kaip viršvalandžiai ir mokama pusantro karto daugiau. Pagal statistiką, Lietuvoje darbo savaitė yra viena iš ilgiausių Europos Sąjungoje, o viršvalandžių apmokėjimas yra vienas iš mažiausių. Šie reikalavimai yra būtini. Jeigu mes juos išbrauksime, bus sudarytos tokios sąlygos, kad darbuotojas per dieną dirbs 13 valandų, o jam už tai visiškai nemokės viršvalandžių, bus kaip normalus darbo laikas, ir jis bus priverstas dirbti tiek, kad paskui laisvų dienų jam gali ir nereikėti“, – teigė A. Černiauskas.

Pasak jo, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, Darbo kodeksą galima būtų keisti, tačiau tam esą reikėtų ne naikinti darbuotojų turimas socialines garantijas, o leisti darbuotojus apsaugoti valstybei.

Pasak R. Skyrienės, net Europos Sąjunga taip nereguliuoja darbo laiko. „Lietuvoje yra reguliuojama ir darbo savaitės trukmė, ir darbo dienos trukmė. Europos Bendrijos teisėje nėra tokių reguliavimų, gal tik nepilnamečiams”, - laidoje sakė R. Skyrienė. Pasak jos, Investuotojų forumas nesiūlo konkrečių skaičių, o nori tokio pat reguliavimo kaip ir Europos Bendrijoje.

„Aš galiu paminėti tokį vieną priimtą sprendimą – tai jaunimo įdarbinimas. Mes sutarėme, kad jaunimui reikės mokėti mažesnę socialinio draudimo įmoką, ir tai padėjo jaunimui atrasti savo vietą darbo rinkoje, jis tapo konkurencingesnis. Aš matau daug tokių sprendimų, kur ir darbuotojai būtų patenkinti, ir būtų sudarytos sąlygos darbdaviams. Deja, nė vieno tokio pasiūlymo nemačiau – visur bloginti, bloginti, bloginti ir drauge sau tas sąlygas gerinti“, – sakė A. Černiauskas.

Pasak Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko, pritarus siūlymui, bandomąjį laikotarpį pailginti nuo trijų iki šešių mėnesių, jis pakeistų šiuo metu galiojančias terminuotas darbo sutartis.

R.Skyrienė teigė, kad investuotojai nesiūlė tokių pataisų - esą juos tenkina ir jie patenkinti trijų mėnesių bandomuoju laikotarpiu.

Palyginimas galiojančios Darbo kodekso redakcijos su pasiūlymais dėl darbo santykių lankstumo
Palyginimas galiojančios Darbo kodekso redakcijos su pasiūlymais dėl darbo santykių lankstumo