Vilnietis tolimųjų reisų vairuotojas Julius Burokas bendrovėje „Merwal” dirbo nuo 2009-ųjų spalio iki praėjusių metų gruodžio pradžios. „Jie nuolat nemokėdavo algos, neduodavo atsiskaitymo lapelių”, – aiškino J.Burokas priežastis, privertusias jį mesti šį darbą.

Gerą pusmetį bendrovėje „Merwal” – nuo 2010-ųjų pradžios iki vasaros pabaigos – dirbo ir vilnietis Marijanas Kliukas. Per šį laiką jis negavo jam priklausančių daugiau nei 6 tūkst. litų.

„Neturiu jokių ryšių su šia įmone. Nuo 2009-ųjų nebevadovauju šiai bendrovei, o šių metų sausio pradžioje išvis pardaviau visas akcijas”, – nuo 2007-ųjų vicemero pareigas einantis R.Adomavičius kratėsi atsakomybės net už tą laikotarpį, kai „Merwal” jam priklausė.

Tiesa, politikas šiek tiek suklydo. Bent Registrų centro duomenys rodo, kad bendrosios Lietuvos, Vokietijos ir Lenkijos įmonės „Merwal” akcininku Romas Adomavičius buvo nuo 2008 metų gruodžio iki 2011 metų rugpjūčio pradžios, o ne sausio.

„Kam dabar lengva? Nelabai turime iš ko mokėti. Taip yra ir dėl rinkoje susiklosčiusios padėties”, – aiškino dabartinis bendrovės „Merwal” savininkas ir direktorius J.Karpalavičius. Jis teisinosi, kad vadovo pareigas eina vos du mėnesius, tad negalėjo pasakyti, kiek „Merwal” skolinga esamiems ir buvusiems darbuotojams.

Tačiau algų išieškojimo įmonei „Algos inspekcija”, į kurią kreipėsi buvę „Merwal” darbuotojai, yra užsiminęs, kad šios skolos gali siekti 400 tūkst. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją