Jos išvadose nurodoma, kad iš Seime priimtų Šilumos ūkio įstatymo 63 straipsnių ir jų dalių pataisų 31-a, arba 49 proc., yra naudingos vartotojams, nė vienai pusei nenaudingos 3 pataisos, o visos likusios (46 proc.) yra techninio ar redakcinio pobūdžio.

"Komisija nenustatė Šilumos ūkio įstatyme priimtų pataisų, kurios būtų vienareikšmiškai naudingos šilumos tiekėjams", - teigiama išvadose.

Komisijoje dirbo Ūkio, Aplinkos ir Teisingumo ministerijų, Vyriausybės kanceliarijos, Valstybės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, asociacijų ir vartotojus ginančių organizacijų atstovai bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkai.

2003 metų gegužę priimtos Šilumos ūkio įstatymo pataisos siejamos su vienu didžiausių Lietuvos politikos istorijoje skandalu, kuris kilo šiemet birželį po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) reidų į keturių didžiausių - valdančiųjų ir opozicinių - partijų būstines.

Politikai sunerimo, jog teisėsaugininkų veiksmais siekta destabilizuoti padėtį prieš primalaikių prezidento rinkimų antrąjį turą. Netrukus STT ir Generalinės prokuratūros atstovai pareiškė turį įtarimų, jog šilumos tiekėjams atstovaujančios įmonių grupės "Rubicon Group" vadovas Andrius Janukonis galėjo papirkinėti įvairių partijų politikus mainais už įtaką priimant įvairius teisės aktus, taip pat ir minėtąsias Šilumos ūkio įstatymo pataisas.

Dėl įtariamos korupcijos Seimo nario mandatų atsisakė socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, konservatorius Arvydas Vidžiūnas ir buvęs socialliberalas Vytautas Kvietkauskas, kuriems prokurorai pareiškė įtarimus ėmus kyšius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją