Cigarečių autentiškumą galima patikrinti interneto puslapyje https://codentify.siemens.be/lt/public, paskambinus telefonu 8 (5) 205 1399 arba išsiuntus kodą trumpąją SMS žinute numeriu 1385 (įkainiai – pagal galiojančius operatoriaus tarifus), skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„VMI, dalyvaudama šiame projekte, išbando, kaip veikia siūloma cigarečių ženklinimo technologija, ar ją galima pritaikyti mūsų šalyje, kaip veikia ženklinimo ir patikros procedūros. Apie išbandomas technologines naujoves kalbėta ir su kitomis kontroliuojančiomis institucijomis, o dabar kviestume ir gyventojus pasitikrinti, ar jų vartojamam produkcija nėra kontrabandinė“, - sako VMI prie FM viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Naujos technologijos įgyvendintojai pažymi, kad cigarečių pakelių ženklinimas unikaliu kodu gamybos proceso metu suteikia galimybę realiu laiku stebėti Lietuvos rinkai skirtų cigarečių gamybos apimtis Lietuvos ir užsienio gamyklose, patikrinti didelius prekių kiekius pagal gamintoją ir prekės rūšį bei veiksmingai atsekti akcizo mokėjimus ir prekių judėjimo kelią. Sugeneruotame kode užšifruota informacija apie prekės rūšį, gamintoją, įrenginį, pagaminusį prekę, taip pat jos pagaminimo vietą, datą ir laiką, o patikrinti prekės autentiškumą lengvai gali tiek kontroliuojančios institucijos, tiek eilinis vartotojas.

Projektą įgyvendina VMI kartu su kompanija „Atos IT Solutions and Services“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją