„Tokie nedideli dabartiniai svyravimai bendros tendencijos ir bendros krypties nekeičia“, – žaliavų kainų atoslūgio biržose nesureikšmina Rasa Bagdonienė, „Kraft Foods Lietuva“ korporatyvinių reikalų vadovė Baltijos šalims.

Ji pažymi, kad pastarųjų dvejų metų kainų pokyčių kreivė aiškiai parodo, kad naujausi kainų duomenys nė iš tolo neprilygsta buvusiam augimui. Pavyzdžiui, populiariausios „Arabicos“ rūšies kavos pupelės, 2009 m. rugpjūtį kainavusios apie 1,5 USD už svarą, šiemet pavasarį pasiekė aukštumas – jų kaina peršoko 3 USD už svarą. Per pastarąjį pusmetį kainos kiek svyruoja, tačiau išlieka apie 2,7 USD už svarą.

„Kokio nors stabilumo ar tendencijos, kad tvirtai būtų galima pasakyti, jog grįžtame į prieš dvejus metus buvusį lygį, dar tikrai nematyti“, – sako pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją