Seimo narys Gediminas Navaitis siūlo, kad tabako gaminiais būtų prekiaujama tik specializuotose tabako gaminių prekybos įmonėse arba prekybos įmonių specializuotuose tabako gaminių prekybos skyriuose.

G.Navaitis įsitikinęs, kad pasunkėjus prieinamumui mažiau bus ir parduodama, prekybininkai, gamintojai neteks dalies pelno, tačiau bus pasiekta laimėjimų visuomenės sveikatos srityje.

„Toks ribojimas būtų šios prekybos sutelkimas į vienas rankas, - sako Zita Sorokienė, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė. – Manau, jau įsitikinome, kad draudimais mažai kas pasiekiama. Dėl tokių pokyčių nukentėtų ne tik degalinės, bet ir mažos parduotuvės, nes jos neturės galimybių įdiegti specializuotos prekybos. Einama monopolio link, o reikėtų stiprinti kontrolę, prevenciją, bet jokiu būdu ne uždrausti”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją