"Pagrindinis argumentas, dėl ko nepritariame "Mažeikių naftos" prašymui - jis prieštarautų su Rusija ir Baltarusija sudarytoms sutartims, kurias pakeisti mažai realu, be to, tai užtruktų ir gali turėti Lietuvos ūkiui skausmingų padarinių",- sakė Finansų ministerijos Mokesčių departamento direktorė Ingrida Šimonytė.

Tokį ministerijos atsakymą naftininkai gaus, kai jis bus suderintas su Susisiekimo ministerija. Beje, prieš mėnesį analogišką Finansų ministerijos atsakymą yra gavusi Naftos produktų mažmeninės prekybos įmonių asociacija, taip pat prašiusi riboti įvežamus degalus.

Ūkio ministerija, taip pat turinti pateikti savo poziciją šiuo klausimu, kol kas atsakymo "Mažeikių naftai" dar nėra parengusi.

Pasak "Mažeikių naftos" Komunikacijos skyriaus viršininko Giedriaus Karsoko, pasiūlymą riboti įvežamus degalus bendrovė pateikė dėl didėjančios degalų kontrabandos iš Rusijos ir Baltarusijos.

"Šiuo metu degalų kontrabanda ties rytinėmis sienomis nekontroliuojama, todėl ten gerokai sumažėjo dyzelino pardavimai. Jei Finansų ministerija nepritars mūsų siūlymui, procesas liks nekontroliuojamas. Lauksime ir toliau ieškosime kovos priemonių",- sakė Naftos produktų mažmeninės prekybos įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją