Per artimiausius penkis metus Latvijoje ketinama atidaryti dar dešimt šiai įmonių grupei priklausančių restoranų, o taip pat pradėti veiklą Estijoje ir kitose regiono šalyse.

„Charlie Pizza”, „La Crepe” bei „Carskoje Selo” prekiniai ženklai nuo pat pradžių buvo kuriami ir vystomi tarptautinei plėtrai”, - teigia „Vičiūnų restoranų grupės“ direktorius Gediminas Balnis. „Per paskutinius dvejus metus Lietuvoje atidarydavome po penkis restoranus kasmet, o šiuo metu iš viso jų veikia trisdešimt keturi devyniuose miestuose. Natūralu, jog atėjo metas plėsti tinklą ir į kitas šalis”.

Pasak G. Balnio, į Latvijos rinką žengti paskatino sėkminga restoranų veikla Lietuvoje.

„Pastarųjų dviejų metų laikotarpis grupės restoranams Lietuvoje buvo pats sėkmingiausias. Nepaisant ekonominės krizės, restoranų apyvarta per dvejus metus išaugo dukart - nuo 7,5 milijonų eurų 2009 iki 15 milijonų eurų (nuo 25,9 iki 51,8 mln. Lt) šiais metais”.

G. Balnio teigimu, Latvijos gyventojai savo vartojimo įpročiais yra panašūs į lietuvius. „Be to, Latvijoje šiek tiek mažesnė konkurencija žemesnes kainas siūlančių maitinimo įstaigų segmente”, - Latvijos sostinės pasirinkimo priežastis vardijo G. Balnis.

Naujasis „Charlie Pizza” restoranas Rygoje vienu metu talpins virš dviejų šimtų lankytojų, o jame darbuosis trisdešimt darbuotojų.

„Vičiūnų restoranų grupė“, valdanti restoranų tinklus, „Charlie Pizza“, „Katpėdėlė“, „Carskoje Selo“ ir „La Crepe“ įsikūrė 2008 metais. Pirmasis „Katpėdėlės“ restoranas duris atvėrė dar 1994 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)