Bankas „Snoras“ suskaičiavo, kad per dar nesibaigusį trečiąjį šių metų ketvirtį pardavė 27,9 kilogramo aukso – 43 proc. daugiau nei antrąjį ketvirtį (tuomet jo buvo parduota 19,5 kg) ir net 7,2 k. daugiau nei pirmąjį (3,8 kg). Per šiuos metus banko klientų investicijos į auksą siekia daugiau nei 6,4 mln. Lt ir, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, išaugo dvigubai.

Savo ruožtu Ūkio bankas suskaičiavo, kad aukso pardavimai šį ketvirtį, palyginti su praėjusiu, išaugo apie 20 proc., o, palyginti su pirmuoju ketvirčiu – 30 proc.

„Aukso perkama vis dažniau, nes tam turi įtakos neramumai finansų rinkose, be to, žmonės turi vis daugiau žinių apie auksą, jis nebelaikomas naujiena ar netradicine investavimo priemone“, – teigia Živilė Davodov, Ūkio banko Privačios bankininkystės departamento direktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją