"Liepą pagaminome 1,5 tūkst. suvenyrinių marškinėlių, tačiau jų paklausa, prasidėjus Olimpiadai, labai išaugo, todėl pagaminome dar tiek pat. Tokios didelės paklausos nesitikėjome, nes marškinėliai kainuoja beveik 100 litų", - sakė "Audimo" rinkodaros vadovas Tomas Želionis. Jo teigimu, po Olimpinių žaidynių likusi tokio pobūdžio "Audimo" apranga bus parduodama kaip suvenyrai. "Athens 2004" kolekciją sudaro sportiniai kostiumai, marškinėliai ir aksesuarai su olimpine atributika.

"Audimas" pagal Lietuvos olimpinio komiteto užsakymą sukūrė visą sportinę aprangą ir Lietuvos olimpiečiams. Ji buvo kuriama ir tobulinama dvejus metus.

Lietuvos olimpinei rinktinei sukurti 36 aprangos modeliai (per 3 tūkst. aprangos vienetų ir aksesuarų), papuoštų autentiška lietuviška simbolika - Saulės ženklu. Senovės lietuviai tikėjo, jog ji suteikia energijos, stiprybės ir ištvermės.

"Audimas" per pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 3,4 mln. litų neaudituoto grynojo pelno, arba 61,9 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (2,1 mln. litų). Bendrovės apyvarta minėtu metu sumažėjo 4,4 proc. iki 32,4 mln. litų (pernai sudarė 33,9 mln. litų), tačiau liepa buvo rekordinė - šį mėnesį pardavimai pasiekė 8,7 mln. litų - buvo 27 proc. didesni nei birželį.

Pelną šiemet augino naujų klientų iš Didžiosios Britanijos ir Vokietijos užsakymai bei optimizuotas visas užsakymų krepšelis.

Vien drabužių pardavimas su prekiniu "Audimo" ženklu šiemet sausio-birželio mėnesiais sudarė 7,7 mln. litų, tačiau dėl šaltos vasaros ir didelės konkurencijos smuktelėjo 7,1 proc. (pernai buvo 8,3 mln. litų).

Iš viso šiemet "Audimas" planuoja parduoti produkcijos dešimtadaliu daugiau nei 2003 metais - už 80 mln. litų. Bendrovė pernai pardavė produkcijos ir suteikė paslaugų už 72,66 mln. litų, ikimokestinio pelno uždirbo 5,4 mln. litų. Šių metų pelno prognozės bendrovė neskelbia.

Iš viso "Audimas" Lietuvoje turi 13 firminių parduotuvių, po 2 - Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją