Tarp Europos bankų, kurie paskelbė apie darbuotojų atleidimus, buvo Šveicarijos bankai UBS ir "Credit Suisse Group", taip pat britų "HSBC Holdings", "Royal Bank of Scotland Group" ir "Barclays". Be to, apie ketinimą gerokai sumažinti išlaidas paskelbė ir Prancūzijos "Societe Generale".

Į JAV skelbtus analogiškus duomenis neįtraukti banko "Bank of America" rodikliai - bankas dar nepaskelbė oficialių duomenų apie sumažintų darbo vietų skaičių. Ir vis dėlto, neoficialiais vertinimais, viena stambiausiųjų JAV finansinių organizacijų ketina panaikinti per 30 tūkst. darbo vietų.

Bankai priversti atleidinėti darbuotojus, nes baiminasi antrosios finansų krizės bangos ir taip tikisi sumažinti išlaidas. Vis didesnį nerimą kelia skolų krizė Europoje ir pirmiausia - galimas Graikijos bankrotas. Mat Europos bankai turi savo mokėjimo balanse Graikijos obligacijų, kurios gali smarkiai nukentėti dėl bankroto.

Paskutinį kartą toks masinis darbuotojų atleidimas bankininkystės sektoriuje buvo užfiksuotas po "Lehman Brothers" bankroto 2008 m. rudenį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją