Naujas savininkas, nupirkęs pieninę, ją pavadinino "Marijampolės maisto produktai". Dabar pripažįstama, kad tai buvo klaida, nes tarptautiniai sertifikatai, išduoti ankstesnei bendrovei, naujai įmonei neperleidžiami, praneša ELTA.

"Eksimeta" jau pervedė pinigus už pirkinį, taip pat į įsigytą pieninę priėmė visus apie 280 darbuotojų, dirbusių bankrutavusioje bendrovėje. "Marijampolės maisto produktų" generalinis direktorius Henrikas Karpavičius "Lietuvos rytui" sakė, kad pieninės technologinei įrangai modernizuoti bus dar skirta 3-5 mln. litų.

Pieninėje per metus ketinama pagaminti apie 63 mln. indelių kondensuoto pieno, 5-6 tūkst. tonų pieno miltų, taip pat nemažai kitų šviežio pieno produktų vidaus rinkai. Per metus planuojama perdirbti apie 100 tūkst. tonų pieno, maždaug 300 tonų kasdien.

"Nusprendėme nesinaudoti jokių tarpininkų ar padėjėjų paslaugomis, superkant pieną. Esame už 1,5 mln. litų įsigiję Virbalio pieninę ir visus pieno supirkimo punktus, todėl pieną supirks Virbalio pieninė, o sutartis su žemdirbiais pasirašinėsiu aš pats",- teigė H.Karpavičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją