Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas sako girdėjęs, kad kai kuriuose bankuose trūksta rankų, tačiau didelio optimizmo šiame sektoriuje neįžvelgia.

„Snoro“ Personalo departamento direktorė Edita Povilavičienė DELFI sakė, kad naujų darbuotojų reikia, nes stiprinami nauji banko padaliniai. Iš viso nuo metų pradžios bankas priėmė 100 naujų darbuotojų.

„Stipriname informacinių technologijų padalinį, be to, mes neuždarinėjame banko padalinių, o atvirkščiai – investuojame į plėtrą, plečiame klientų aptarnavimo tinklą. Šiemet banke buvo įsteigtas Naujų technologijų vystymo departamentas, tikimės, kad jame iki metų pabaigos sukurti iš viso 55 naujos darbo vietas. Taip pat buvo įsteigtas dar vienas naujas Pokyčių valdymo departamentas, jame įsteigtos 3 naujos pareigybės“, – komentavo ji.

Taip pat darbuotojų reikėjo naujiems banko skyriams Šilutėjo, Kauno oro uoste, Lentvaryje. Šiemet planuojama atidaryti dar du naujus skyrius.

„Krizė mums leido suprasti, kokių pareigybių banke vertėtų atsisakyti, o kokių reikia. Tuo metu atleidome apie 50 darbuotojų, nusprendus atsisakyti tam tikros veiklos banke. Šiais metais priimame žmones naujai veiklai plėtoti“, – tvirtino E. Povilavičienė.

Šiuo metu šiame banke dirba 1379 darbuotojai.

„DnB Nord“ banko tinklalapyje galima rasti apie 30 pasiūlymų įsidarbinti šio banko skyriuose skirtinguose miestuose.

Tačiau jo atstovas spaudai Andrius Vilkancas sako, kad šiuo atveju ieškoma darbuotojų dėl natūralios kaitos, o personalo skaičių ateityje ketinama išlaikyti stabilų.

„Esminis darbuotojų skaičiaus pokytis neplanuojamas. Skelbiami konkursai į darbo vietas susiję su natūraliais procesais, kuriuos lemia tiek atsigaunant ekonomikai didėjančios verslo apimtys. Kitas svarbus faktorius – motinystės (tėvystės) atostogų išeinantis personalas“, – DELFI komentavo jis.

Banke šiuo metu dirba apie 1200 žmonių.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas pripažino, kad dalyje bankų šiuo metu trūksta rankų.

„Per krizę buvo pakankamai didelis tiek atlyginimų, tiek žmonių skaičiaus sumažinimas. Taigi girdisi komentarų, kad kai kuriuose bankuose trūksta rankų“, – DELFI sakė jis.

Tačiau didelio optimizmo bankų sektoriuje vis dar nėra.

„Atsargumas dar jaučiasi visų šalių bankiniuose sektoriuose dėl ekonomikos krypties. Yra visokių vertinimų ir nėra per didelio optimizmo. Dar yra liekamieji krizės reiškiniai“, – kalbėjo S. Kropas.

Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, antrąjį šių metų ketvirtį Lietuvos bankuose dirbo 9,8 tūkst. žmonių, o, pavyzdžiui, 2008 m. antrąjį ketvirtį – 10,61 tūkst.

DELFI primena, kad Švedijos „Nordea“ bankas paskelbė planuojantis atleisti 2 tūkst. iš 34 tūkst. darbuotojų.

Rugpjūčio pradžioje Didžiosios Britanijos „Barclays“ bankas pranešė šiemet atleisiantis mažiausiai 1400 darbuotojų. Visame pasaulyje šiam bankui dirba per 147 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją