Anot dienraščio, įsiliepsnojęs įmonių konfliktas gali prilygti birželį vykusiam "VP Market" ir BBH alaus daryklos "Švyturys-Utenos alus" kivirčui.

"VP Market" praneša, kad "Philip Morris Lietuva" produkcija jie prekiauja didmena, tačiau patvirtina, jog sutriko jos tiekimas mažmeninei prekybai.

"VP Market" valdybos pirmininkas Baltijos šalyse Ignas Staškevičius aiškino, kad šiomis cigaretėmis mažmena neprekiaujama todėl, kad tinklas jas nori pirkti tiesiogiai iš gamintojo, o dabar jas tiekia vienas iš kelių "Philip Morris" platintojų - bendrovė "Gepaga". Ši bendrovė prisistato kaip oficiali "Philip Morris" platintoja pietvakarių Lietuvoje.

"Manome, jog turėdami 276 prekybos centrus Baltijos šalyse cigaretes galime pirkti tiesiogiai. Europos Sąjungos teisė taip pat numato, kad prekių judėjimas yra laisvas, ir gamintojas negali apriboti, kam parduoti savo prekę", - teigė I.Staškevičius.

Jis sakė, kad dabar deramasi dėl tiesioginio jų pirkimo prekiauti visame Baltijos regione, ir tikisi derybas baigti rugpjūčio pabaigoje.

"Philip Morris Lietuva" atstovai tvirtina, kad "VP Market" yra vienas iš svarbių klientų, su kuriuo yra pasirašyta sutartis, ir ji tebegalioja.

"Diskutuoti turi suinteresuoti verslo partneriai, o jei dvišalių sutarčių sąlygos būtų aptariamos viešai, taip būtų pažeisti konfidencialumo įsipareigojimai", - teigė "Philip Morris Lietuva" korporacijos reikalų direktorė Baltijos šalims Aušra Balčiūnienė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją