„Rugsėjo 1-oji yra diena, kai būna didžiausia metų apyvarta. Tokia tendencija yra visoje Lietuvoje. Dažniausiai šeimos su vaikais ateina papietauti, alkoholis yra pernelyg sureikšminamas. Gal kas simboliškai šampano taurę išgeria, bet tikrai ne alkoholis yra perkamiausias šią dieną. Daugiausiai nuperkama maisto ir desertų“, – DELFI sakė restoranus „Carskoje selo“, „Charlie pizza“, „Katpėdėlė“ ir „La Crepe“ valdančios bendrovės „Vičiūnų restoranų grupė“ generalinis direktorius Gediminas Balnis.

Praėjusiais metais rugsėjo 1-ąją šiame restoranų tinkle buvo 2,5 karto didesnė apyvarta nei rugsėjo 2 d. Panašių tendencijų tikimasi ir šiemet.

Šią dieną į kavines su vaikais ateina ir tie, kurie įprastai jose nesilanko. Tačiau po rugsėjo 1-osios žmonės vėl ima taupiau gyventi.

„Paskui būna atoslūgis, nes ruošdami vaikus mokslo metams žmonės išsileidžia. Dažniausiai atoslūgis būna beveik visą rugsėjį“, – sakė G. Balnis.

Pagyvėjimas jaučiamas ir „Čili“ picerijų tinkle. Jį valdančios bendrovės valdybos pirmininkas Dainius Kalina DELFI sakė, kad įprastai per rugsėjo 1-ąją apyvarta šokteli apie 30 proc.

„Rugsėjo 1-osios nuo senų laikų yra užimtos nuo ryto iki vėlaus vakaro. Dienos apyvarta būna iki 30 proc. didesnės. Rugsėjo 1-ąją sulaukiame daugiausiai šeimų su vaikais, jie dažniausiai pietauja ir valgo nemažai desertų. Šią dieną žmonės kiek ilgiau užtrunka pietaudami, užsisako įvairesnių patiekalų“, – pasakojo jis.

Šią Mokslo ir žinių dieną restoranų tinkle jaučiamas didesnis pagyvėjimas nei pernai.

„Šiais metais situacija jau gerėja. Juo labiau, kad ši Rugsėjo 1-oji yra susijusi ir su Europos krepšinio čempionatu, mūsų restoranuose jaučiamas pagyvėjimas“, – teigė D. Kalina.

Tuo metu Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje „Pilies kepyklėlės“ direktorė Jolanta Kiauleikienė sakė nejaučianti ypatingo lankytojų antplūdžio.

„Jaučiasi šventė ir nuotaika kita, bet kad labai masiškai būtų žmonių, tai nepasakysi. Tie, kurie planavo ateiti, iš anksto rezervavosi staliukus. Žiūrėsim, kaip bus vakare“, – sakė ji.

Po ilgųjų vasaros atostogų į mokyklas sugrįžo maždaug 400 tūkst. mokinių, o į aukštųjų mokyklų auditorijas sugužėjo per 31 tūkst. pirmakursių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją