"Audimo" pardavimai minėtu metu sumažėjo 4,4 proc. iki 32,4 mln. litų, o pernai jie sudarė 33,9 mln. litų.

Mažesnę apyvartą šiemet nulėmė pasikeitę eksporto užsakymai - jie pakeisti sudėtingesniais ir kvalifikuotesnės kvalifikacijos reikalaujančiais gaminiais. Liepa bendrovei jau buvo rekordinė - per ją pardavimai pasiekė 8,7 mln. litų - buvo 27 proc. didesni nei prieš tai buvusį mėnesį, pranešė bendrovė.

Pelną šiemet augino naujų klientų iš Didžiosios Britanijos ir Vokietijos užsakymai bei optimizuotas visas užsakymų krepšelis.

Vien drabužių pardavimas su prekiniu "Audimo" ženklu šiemet sausio-birželio mėnesiais sudarė 7,7 mln. litų - dėl šaltos vasaros ir didelės konkurencijos smuktelėjo 7,1 proc. (pernai buvo 8,3 mln. litų).

Iš viso šiemet "Audimas" planuoja parduoti produkcijos dešimtadaliu daugiau nei 2003 metais - už 80 mln. litų. Bendrovė pernai pardavė produkcijos ir suteikė paslaugų už 72,66 mln. litų, ikimokestinio pelno uždirbo 5,4 mln. litų. Šių metų pelno prognozės bendrovė neskelbia.

Iš viso "Audimas" Lietuvoje turi 13 firminių parduotuvių, po 2 - Latvijoje ir Estijoje.

Šiemet bendrovė ketina toliau plėsti tinklą užsienyje bei stiprinti turimą parduotuvių tinklą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją