Vartotojų pasitikėjimo rodiklio mažėjimą rugpjūčio mėn. lėmė blogesnis šalies ekonominių perspektyvų vertinimas: daugiau gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą ir šalies ekonominės padėties blogėjimą per artimiausius 12 mėn.

Rugpjūčio mėn. 9 procentai gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 39 procentai – kad pablogėjo, 52 procentai manė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per metus nepasikeitė (liepos mėn. – atitinkamai 7, 43 ir 49 proc.). Vertindami tikėtinus savo šeimos finansinės padėties pokyčius per artimiausius 12 mėn., 17 procentų gyventojų nurodė, kad tikisi pagerėjimo, 24 procentai manė, kad finansinė padėtis pablogės (liepos mėn. – atitinkamai 16 ir 25 proc.). 56 procentai gyventojų manė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Vertindami šalies ekonominę padėtį, 18 procentų gyventojų teigė, kad ekonominė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 44 procentai – kad pablogėjo, 37 procentai – kad nepasikeitė (liepos mėn. – atitinkamai 17, 47 ir 37 proc.). Rugpjūčio mėn. 25 procentai gyventojų tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. truputį pagerės, 27 procentai prognozavo pablogėjimą, 44 procentai teigė, kad padėtis išliks tokia pati (liepos mėn. – atitinkamai 27, 24 ir 46 proc.).

Rugpjūčio mėn. kas penktas gyventojas (20 proc.) tikėjosi artimiausius 12 mėn. bedarbių skaičių mažėsiant, 41 procentas prognozavo tolesnį bedarbių skaičiaus augimą (liepos mėn. – atitinkamai 25 ir 35 proc.).

Per metus – 2011 m. rugpjūčio mėn., palyginti su 2010 m. rugpjūčio mėn., – vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 8 procentiniais punktais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją