Valanda kelio į pietus nuo Ciūricho esantis Napfgebieto regionas ne tik karvių, ūkininkų, bet ir upelių, nešančių mažas aukso dulkeles, namai. Toni‘s Obertueferis vienas iš ekskursijų aukso ieškotojams organizatorius. Šiuo verslu šveicaras užsiima jau 20 metų ir teigia, kad ši vasara – viena labiausiai užimtų per visą jo karjerą.

„Palyginus su ankstesniais metais, šią vasarą tikras aukso ieškojimo ekskursijų užsakymo bumas. O tai susiję su didesne aukso kaina“, - teigia ekskursijų organizatorius.

Botais, rėčiais ir kastuvėliais apsiginklavę moksleivių grupės, kompanijos ir šeimos plūsta į vietovę, tikėdamiesi rasti jų gyvenimą galbūt pakeisiantį aukso grynuolį. Itin užimtomis dienomis T. Obertueferis teigia aukso ieškoti upeliuose mokantis apie 120 žmonių. Kiti tokių aukso ieškojimo ekskursijų organizatoriai teigia, kad šią vasarą užsakymų skaičius išaugo 20 procentų.

Ekspertai teigia, kad vieną kilogramo aukso Šveicarijoje rasti galima nebent penkerius metus nuolat ieškant šio vertingo metalo. Tačiau aukso ieškotojai į Šveicariją atvyksta dėl visai kitų priežasčių. Jie teigia, kad paprasčiausiai „labai smagu“ leisti laiką gamtoje su draugais, kolegomis ar šeima.

T.Obertueferis turi konkretesnį paaiškinimą: „Auksas ir toliau masina žmones, jaunus ir senus, iš visų socialinių sluoksnių. Jis visada išlaiko ypatingą spalvą ir blizgesį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)