Šią savaitę rusų žiniasklaidoje mirgėjo Rusijos ekonomikos plėtros ministerijos pateikta informacija apie vyriausybės ketinimą naikinti turistines ir rekreacines zonas Stavropolio krašte bei Kaliningrado srities Kuršių nerijoje.

Kaliningrado valdžia dar tikisi stebuklo ir sako sužinojusi, kad rengiama ir kitų Ypatingosios ekonominės zonos (YEZ) įstatymo pataisų, numatančių daugiau lengvatų rezidentams. Esą vicepremjeras Dmitrijus Kozakas pareikalavęs pirmiausia atlikti patikrinimą ir išsiaiškinti, kodėl investuotojai nesidomi teritorijomis. Tada bus nutarta, kokių įstatymo pataisų reikėtų. Sprendimas turėtų būti priimtas rugsėjo 15 dieną.

Apie tai, kad lošimo verslo negalima perkelti į periferiją ir kad Kaliningrado lošimo namų kompleksas, kuris būtų steigiamas Amerikos lošimų sostinės - Las Vegaso - pavyzdžiu, neįgyvendinamas projektas, tuo metu kalbėjo šio verslo asociacijos vadovybė ir kai kurie Rusijos Dūmos atstovai.

Pasigirdo nuomonių, kad panaikinus YEZ statusą turistinis Kaliningrado srities patrauklumas dar labiau sumenks. Jau dabar esą užsieniečių autobusai užsuka tik vienai dienai, o didžiausią naudą nusigriebia Lietuvos Kuršių nerija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)