"Bendrovė "Lietuvos telekomas" dėl antradienį vakare padidėjusio skambučių srauto ryšio sutrikimo problemų taip pat neturėjo", - BNS sakė bendrovės atstovė spaudai Diana Ročienė.

Tiesa, anot jos, antradienį tarp 20 ir 22 valandos dėl itin didelio skambučių srauto buvo sumažėjęs tinklo pralaidumas, todėl kai kuriems abonentams prisiskambinti galėjo būti sunkiau.

"Tarp 20 ir 22 valandos mes išnaudojome visus savo tinklo pajėgumus, įskaitant ir 30 proc. pralaidumo rezervą, tačiau ryšio sutrikimų nebuvo", - sakė D.Ročienė.

Bendrovės "Omnitel" atstovų teigimu, antradienį po pietų pokalbių su JAV ir Kanada padaugėjo kelis kartus, "Omnitel" tinklo apkrova iš viso padidėjo 30 procentų. "Omnitel" tinklais perduodamo elektroninio pašto srautas išaugo 20 procentų.

"Išaugus skambučių srautui "Omnitel" tinkle, pastebėta, kad rugsėjo 11 dienos vakarą nuo 16 iki 21 val. iš "Omnitel" tinklo buvo daug trumpų skambučių į JAV. Iki šiol tokio didelio trumpų pokalbių srauto į užsienį "Omnitel" specialistai nėra užfiksavę", - sakė "Omnitel" viceprezidentas tinklo technologijoms Rolandas Ryliškis.

"Bitės GSM" atstovė ryšiams su visuomene Audronė Mažeikaitė BNS sakė, kad apkrova bendrovės tinkle antradienį pradėjo didėti nuo 16 val. ir piką pasiekė apie 17-18 valandą.

"Bendra tinklo apkrova, palyginti su vidutine tinklo ap krova per dieną rugpjūčio mėnesį, padidėjo 21 procentu ", - sakė A.Mažeikaitė.

Anot jos, skambučių į JAV ir Kanadą padaugėjo labiausiai. Užfiksuota, kad buvo skambinama ne tik dažniau, bet buvo ilgesnė ir pokalbių trukmė - s kambinant bendras prakalbėtų minučių skaičius išaugo 10 kartų, o skambučių padaugėjo 6 kartus.

Bendrovės "Tele2" atstovas spaudai ir ryšių su visuomene agentūros "Guliverio tinklas" vadovas Darius Šilas BNS sakė, kad antradienį skambučių srautas į JAV, palyginti su pirmadieniu, buvo išaugęs 3,3 karto, o skambučių trukmė padidėjo 2,24 karto.

D.Šilas teigė, kad "Tele2" išaugus skmabučių srautui su jokiomis techninėmis problemomis nesusidūrė.

Po antradienį Vašingtone ir Niujorke įvykdytų teroristų išpuolių kai kurios pasaulio telekomunikacijų bendrovės susidūrė su problemomis dėl pastebimai išaugusio skambučių į JAV srauto.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją