„Esame didžiausi Europoje krabų lazdelių ir žuvies produktų gamintojai. Per dieną visuose mūsų fabrikuose gamybai sunaudojame apie 800 tūkst. kiaušinių. Kiaušinius iki šiol perkame iš kitų tiekėjų. Juos importuojame iš Belgijos, Olandijos, Brazilijos. Įdiegus projektą nereikės vežti iš kitur: gamybai naudosime lietuviškus kiaušinius. Tai padės sukurti vientisą grandinę nuo žaliavos gavybos iki galutinio vartotojo, užtikrins kokybę ir padidins pagaminto maisto produkto eksportą“, – sako „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Naujame fabrike per dieną planuoja perdirbti 1,2 mln. kiaušinių. Anulėnų paukštyne bus auginama 800 tūkst. vištų dedeklių. Paukščių auginimui bus sunaudota 30 tūkst. tonų grūdų per metus.

Komplekse bus įrengtos vištidės, pašarų gamyba ir sandėliai, kiaušinių perdirbimo ir rūšiavimo gamyklos. Dalį produkcijos žadama eksportuoti.

Planuojama, kad investicijos darbo duos apie 200 žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)