Augantis Šveicarijos franko kursui ėmė mažėti šalies verslininkų ir eksportuotojų pelnas, o vyriausybė pajuto spaudimą imtis ryžtingų priemonių.

Šveicarijos vyriausybė taip pat atleis mažas ir vidutines įmones bei viešbučius nuo socialinio draudimo įmokų, laikraštyje „TagesAnzeiger“ cituojamas šalies ministrų kabinetui artimas šaltinis.

Socialinio draudimo mokesčių mažinimai, palengvinsiantys mokestinę kompanijų naštą iki 1,3 mlrd. Šveicarijos frankų (3,9 mlrd. Lt), galios vienerius metus, rašoma leidinyje.

Ekonomikos ministras Josephas Schneideris-Ammannas taip pat planuoja skirti turizmo bei technologijų ir inovacijų sferoms remti po 100 mln. frankų.

Šveicarijos vyriausybė šiais metais jau buvo skelbusi apie panašų paramos paketą. Liepą šveicarų vyriausybė atmetė pasiūlymą dėl kapitalo kontrolės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją