Neramumai valdančiosios Vokietijos koalicijos viduje greičiausiai neleis A. Merkel pasiūlyti rimtų lengvatų – antradienį rengiamas skubus jos ir Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy susitikimas.

„Esame kategoriški – FDR nebalsuos už euroobligacijas. Visi turime suprasti, kad šiuo klausimu mūsų daugumos pritarimo nebus“, - sakė Laisvųjų demokratų (FDR) atstovas Frankas Schaffleris.

Vokietijos Saro krašto FDR vadovas Oliveris Luksicas „Bild Zeitung“ sakė, jog Vokietijos valdančiosios koalicijos likimas priklauso nuo to, kaip bus išspręstas šis klausimas.

„Euroobligacijos – saldūs nuodai, privesiantys prie dar didesnių, o ne mažesnių, skolų. Jei Vokietijos valdžia pritars tokiems bendriems Europos skolos vertybiniams popieriams ir žengs paskutinį žingsnį ilgalaikės skolų sąjungos link, FDR kels klausimą, ar koalicija iš viso turi ateitį“, - sakė O. Luksicas.

Bavarijos žemės socialdemokratų partijos (CSU), pagrindinės A. Merkel sąjungininkės, generalinis sekretorius Alexanderis Dobrindtas teigia, kad ir jo vadovaujama politinė jėga „euroobligacijos tarė griežtą „ne“‘.

Neramu ir pačios Vokietijos kanclerės krikščionių demokratų partijoje. Nors partijos elitas ir teigia apsvarstysiantis dalines euroobligacijas, neviršysiančias 60 proc. BVP pagal Maastrichto kriterijų, tačiau tik griežtesnėmis sąlygomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją