Kaip rašo „Verslo žinios”, šiomis savaitėmis „raudonuojančios“ biržos vėl priminė 2008-uosius, kai akcijų kainų šipuliai netruko atskrieti ir į kone kiekvieną namų ūkį. Vis dėlto šeimos finansų specialistai kol kas pataria nepanikuoti, juoba kad praktiškai visas lietuvių turtas yra sukauptas biržų bangavimams atsparių indėlių sąskaitose.

„Pastarieji neramumai Lietuvos gyventojus gali paliesti nebent minimaliai, nes didžioji dauguma jų savo santaupas laiko indėlių sąskaitose, taip pat einamosiose sąskaitose. Kol kas indėlių sąskaitose esantys pinigai nuo rinkų svyravimų tikrai nepriklauso. O tų, kurie savo pinigus yra susieję su finansų rinkomis, yra gal tik keli procentai, tačiau ir jiems reikėtų laikytis auksinės taisyklės, kad investavimas yra ilgalaikis procesas ir po kritimų kaskart ateina kilimai“, – kalba Odeta Bložienė, „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją