Kauno merą pavaduojantis Kęstutis Kriščiūnas ir Kauno savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas su "Kauno tiltų" vadovais pasiekė žodinį susitarimą, o teisinius ginčus sutarta sureguliuoti artimiausiomis dienomis, pranešė Kauno savivaldybė.

"Dumblą suspėsime išvežti iki Europos vyrų krepšinio čempionato pradžios", - pranešime sakė "Kauno tiltų" generalinis direktorius Giedrius Cvilikas. Anot jo, pavyko pakoreguoti techninę projekto dalį, ir tai atveria galimybes nedelsiant pradėti dumblo išvežimo darbus.

"Kauno tiltų" atstovė Rimantė Jablonskytė BNS patikslino, kad dumblas bus išvežtas iki čempionato finalinių rungtynių, kurios vyks Kaune, pradžios. Ji kol kas negalėjo pasakyti, kokiu būdu bus išvežtas susikaupęs dumblas.

K.Kriščiūnas pabrėžė, kad plačiai nuskambėjusi dumblo istorija kenkia miesto įvaizdžiui.

Pasak žiniasklaidos, savivaldybei liepos mėnesį nutraukus rangos sutartį su "Kauno tiltais", pastaroji pateikė ieškinį teismui.

Teisme pasibaigę nesutarimai kilo dėl vienos iš konkursų sąlygų - buvo numatyta, kad purvas turi būti pakrautas į baržas, nuplukdytas apie 4 km ir pakrautas į sausumos transporto priemones. "Kauno tiltai" gavo visus leidimus, kad purvas iš karto būtų pakrautas į sunkiasvores mašinas ir išgabentas. Tačiau tai neįtiko valdininkams, kurie sutartį nusprendė nutraukti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją