"SVARBU! Visiems tėvams, Nestlé paprašė grąžinti visą BANANŲ kūdikių maistą, kurio kadencija baigiasi 2012 m., nes juose gali būti stiklo! Prašom nukopijuoti ir paskelbti dėl vaikų saugumo. Brūkšninis kodas 7613033089 73. Net jei esate ne tėvai, prašome padėti, prašome perduoti šią žinutę. Jūs galite padėti išgelbėti vaiką", – tokio turinio žinutės pastarosiomis dienomis pasirodė tinklalapiuose "Facebook" ir "Twiter".

Tačiau ši naujiena gerokai pasenusi ir Lietuvai neaktuali – bent jau taip tvirtina "Nestlé" atstovai. Prancūzijoje veikianti "Nestlé" birželio 29 d. išplatino pranešimą, kuriame prašė savo šalies gyventojų nedelsiant grąžinti 7613033089 73 serijos bananų tyreles "Nestlé P'tit Pot Recette Banana", kurių galiojimo laikas nurodytas iki 2012 m. Į rinką buvo patekę 34 tūkst. šios serijos produktų, tačiau nelaimingų atvejų iki šiol neužfiksuota.

"Prancūzija nedelsdama ėmėsi visų reikalingų priemonių ir bendradarbiaudama su valstybinėmis institucijomis atliko tyrimą. Tyrimas patvirtino, kad buvo pažeistas tik vienas indelis. Ši produkto partija buvo parduodama tik Prancūzijoje. Baltijos šalyje šiuo produktu "Nestlé" neprekiavo ir neprekiauja", – dienraščiui teigė Margarita Čėglytė, bendrovės "Nestlé Baltics" reglamentacinių ir korporatyvinių reikalų specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją